Pierogi z mięsem

Ciasto jest cieniutkie, przepyszne. Farsz zawsze robię z mięsa, które zostanie mi z rosołu lub z innych zup. 







Składniki:
Ciasto:
  • 500g mąki,
  • 250ml letniej wody,
  • 2 łyżki oleju,
  • szczypta soli.
 Farsz:
Mięso z rosołu obrane, zmielone. Do farszu dodać przyprawy i trochę bulionu.
Przygotowanie: 
Z mąki, wody, oleju oraz soli wyrobić ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na prostokąt i wycinać szklanką kółeczka. Na każde kółeczko nakładamy łyżeczkę farszu i sklejamy. Gotujemy 3-5 minut od wypłynięcia. Podajemy z podsmażoną cebulką lub podpieczone na patelni ;)

Komentarze

  1. Uwielbiam pierogi! <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również :) postaram się dodawać więcej przepisów na pierogi :) pozdrawiam :*

      Usuń

Prześlij komentarz

Popularne posty