Zupa krem z czerwonej papryki i pomidorów

Jak dla mnie jest to najlepszy przepis na 
krem z pomidorów i papryki :) Polecam każdemu i życzę smacznego :) 


Składniki: 
  • 4 duże czerwone papryki,
  • 2 pomidory,
  • cebula,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 500 ml bulionu warzywnego,
  • sól, pieprz.
Przygotowanie:
Papryki kroimy w drobną kostkę. Obraną cebulę siekamy, smażymy na złoto na oliwie. Paprykę dodajemy do cebuli razem z umytymi, pokrojonymi na cząstki pomidorami. Krótko smażymy, cały czas mieszając. Wlewamy gorący bulion i gotujemy 15 minut na małym ogniu. Po ugotowaniu miksujemy lub przecieramy przez sito. Doprawiamy solą i pieprzem.
Zupę można podać z grzankami.
Smacznego!! ;)

Komentarze

  1. Uwielbiam paprykę! Chętnie wypróbuję w połączeniu z pomidorami.Zupka wygląda bardzo apetycznie! ��

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty