Ślimaczki z tortilli z łososiem

Przepyszna przekąska z łososiem :) Robi się ją bardzo szybko i wspaniale smakuję :) 
Można dodać zielonego ogórka zamiast konserwowego i koperek do serka z chrzanem ;)



Składniki:
  • 2 szt. tortilli pszennej,
  • 150g serka śmietankowego,
  • łosoś norweski 150g-200g,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • 1 łyżeczka chrzanu,
  • sól do smaku.
Przygotowanie:
  1. Przełóż do miseczki serek, dodaj chrzan i odrobinę soli do smaku.
  2. Rozsmaruj serek równomierną warstwą na tortillach. Na każdym placku rozłóż po połowie plastrów wędzonego łososia oraz w jednej linii ogórki pokrojone w paseczki (przy brzegu). 
  3. Zaczynając od strony z ogórkami, roluj ściśle w stronę przeciwległego brzegu. 
  4. Zawiń rulony w folię spożywczą i schowaj do lodówki na minimum 15 minut.
  5. Schłodzone pokrój na kawałki dł.3 cm.




Komentarze

  1. kocham łososia i tortille :) świetne połączenie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłem wczoraj. Super przekąska!!!!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolejny świetny przepis! Proszę o więcej przepisów na przekąski. Pozdrawiam Jacek

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty