Omlet z boczkiem, szczypiorkiem i pomidorami
Puszysty omlet idealny na śniadanie. Oczywiście składniki dobieracie takie jakie lubicie lub jakie macie w lodówce ;)
Składniki:
- 3 duże jajka
- 5 łyżek mleka
- 3 plastry boczku
- 1 łyżka oleju
- 4 plasterki pomidora
- łyżka posiekanego szczypiorku
- pieprz i sól
Przygotowanie:
- Boczek kroimy w plasterki, smażymy chwilę na oleju.
- Jajka energicznie roztrzepujemy widelcem z dodatkiem mleka, szczypiorku, soli i pieprzu (w ten sposób napowietrzamy masę jajeczną)
- Do podsmażonego boczku wlewamy masę jajeczną i układamy połówki pomidorów.
- Ustawić na mały ogień , przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie około 5-7 minut :)
Komentarze
Prześlij komentarz