Omlet z boczkiem, szczypiorkiem i pomidorami

Puszysty  omlet idealny na śniadanie. Oczywiście składniki dobieracie takie jakie lubicie lub jakie macie w lodówce ;) 




Składniki:
  • 3 duże jajka
  • 5 łyżek mleka
  • 3 plastry boczku
  • 1 łyżka oleju
  • 4 plasterki pomidora
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • pieprz i sól
Przygotowanie:
  1. Boczek kroimy w plasterki, smażymy chwilę na oleju.
  2. Jajka energicznie roztrzepujemy widelcem z dodatkiem mleka, szczypiorku, soli i pieprzu (w ten sposób napowietrzamy masę jajeczną)
  3. Do podsmażonego boczku wlewamy masę jajeczną i układamy połówki pomidorów.
  4. Ustawić na mały ogień , przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać aż masa się zetnie około 5-7 minut :) 

Komentarze

Popularne posty