Makaron z tuńczykiem
Proste i szybkie danie na obiad :) Bardzo polecam wszystkim zabieganym ;)
Składniki:
- 170 g makaronu spaghetti
- 2 łyżki oliwy
- pół cebuli, drobno posiekanej
- mała puszka tuńczyka w oliwie
- 300g pomidorów z puszki (mogą być też świeże)
- świeże zioła, oregano, sól i pieprz.
Przygotowanie:
- Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
- Rozgrzać patelnię z oliwą, zeszklić cebulę. Dodać pokrojone pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Gotować aż sos zgęstnieje, przez około 5 - 7 minut.
- Do sosu dodać świeże zioła i tuńczyka. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z makaronem, można posypać parmezanem.
Komentarze
Prześlij komentarz