Jajka faszerowane szpinakiem

W tym roku jajka nafaszerowałam szpinakiem. Bardzo lubię szpinak i chce przekonać większość rodziny i znajomych do tego warzywa :) Staram się go bardzo często jeść i dodawać do różnych potraw. Jajka faszerowane wyszły przepyszne!! Polecam, wypróbujcie :)



Składniki:
  • 450g mrożonego szpinaku,
  • 1 mała cebula,
  • 7 jaj,
  • 2 łyżki majonezu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka oleju.
Przygotowanie:
  1. Jajka gotujemy na twardo 7-8 minut.
  2. Szpinak rozmrażamy. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju, następnie dodajemy rozmrożony szpinak. Smażymy ok.5 minut i studzimy.
  3. Ugotowane jajka obieramy i przecinamy wzdłuż. Żółtka wyciągamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Ostudzony szpinak blendujemy, dodajemy rozgniecione żółtka, majonez i do smaku sól , pieprz. Farsz nakładamy do białek jajek, dekorujemy. Smacznego ;) 


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty