Jajka faszerowane szpinakiem
W tym roku jajka nafaszerowałam szpinakiem. Bardzo lubię szpinak i chce przekonać większość rodziny i znajomych do tego warzywa :) Staram się go bardzo często jeść i dodawać do różnych potraw. Jajka faszerowane wyszły przepyszne!! Polecam, wypróbujcie :)
Składniki:
- 450g mrożonego szpinaku,
- 1 mała cebula,
- 7 jaj,
- 2 łyżki majonezu,
- sól i pieprz do smaku,
- 1 łyżka oleju.
Przygotowanie:
- Jajka gotujemy na twardo 7-8 minut.
- Szpinak rozmrażamy. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju, następnie dodajemy rozmrożony szpinak. Smażymy ok.5 minut i studzimy.
- Ugotowane jajka obieramy i przecinamy wzdłuż. Żółtka wyciągamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Ostudzony szpinak blendujemy, dodajemy rozgniecione żółtka, majonez i do smaku sól , pieprz. Farsz nakładamy do białek jajek, dekorujemy. Smacznego ;)
najlepsze!!!!
OdpowiedzUsuń