Gofry-najlepsze :)

Pyszne chrupiące i mięciutkie w środku gofry, najlepsze oczywiście z bitą śmietaną i owocami. Można podawać z dżemem czy cukrem pudrem, jak lubimy ;)





Składniki:
  • 2 szklanki mąki,
  • 2 szklanki mleka,
  • 1-2 łyżki cukru,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/3 szklanki oleju,
  • 2 jaja (żółtka oddzielnie od białek),
  • szczypta soli.
Rozgrzewamy gofrownicę :)

Przygotowanie:
  1. Wszystkie składniki oprócz białek miksujemy na gładką masę. 
  2. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem.
  3. Pieczemy 3-4 minuty w zależności od naszej gofrownicy, na złoty kolor.

Komentarze

Popularne posty