Ogórek z farszem tuńczykowym
Idealna przekąska na grilla. Bardzo szybka w przygotowaniu :)
Składniki:
- 2 długie ogórki,
- 100g tuńczyka w sosie własnym,
- 1 cebulka dymka,
- pół papryki czerwonej,
- 1 łyżka majonezu,
- sól i pieprz.
Przygotowanie:
- Ogórki dokładnie umyć i obrać lub zrobić wzorki obieraczką jak ja na zdjęciu.
- Pokroić w plastry o grubości 3-4 cm i za pomocą łyżeczki wydrążyć część miąższu.
- Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do miseczki. Cebulę posiekać, a paprykę pociąć w małą kosteczkę. Warzywa dodać do tuńczyka, doprawić solą i pieprzem, a następnie wymieszać z majonezem.
- Gotowym farszem wypełnić wydrążone ogórki.
Komentarze
Prześlij komentarz