Ogórek z farszem tuńczykowym

Idealna przekąska na grilla. Bardzo szybka w przygotowaniu :) 




Składniki:
  • 2 długie ogórki,
  • 100g tuńczyka w sosie własnym,
  • 1 cebulka dymka,
  • pół papryki czerwonej,
  • 1 łyżka majonezu,
  • sól i pieprz.

Przygotowanie:
  1. Ogórki dokładnie umyć i obrać lub zrobić wzorki obieraczką jak ja na zdjęciu.
  2. Pokroić w plastry o grubości 3-4 cm i za pomocą łyżeczki wydrążyć część miąższu.
  3. Tuńczyka odsączyć z zalewy, przełożyć do miseczki. Cebulę posiekać, a paprykę pociąć w małą kosteczkę. Warzywa dodać do tuńczyka, doprawić solą i pieprzem, a następnie wymieszać z majonezem.
  4. Gotowym farszem wypełnić wydrążone ogórki.

Komentarze

Popularne posty