Leczo

Od zawsze w moim domu rodzinnym robiło się takie leczo. Lubię do niego wracać, jest przepyszne :) 




Składniki:
  • 500 g kiełbasy wędzonej,
  • 2 lub 3 papryki (najlepiej kolorowe),
  • 4 dojrzałe pomidory,
  • 500-700 g cukinii,
  • 2 cebule,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 1 szklanka wody,
  • słodka i ostra papryka,
  • olej,
  • sól, pieprz, cukier
  • 1 łyżka koncentratu
Przygotowanie:

  1. Kiełbasę pokrój w półplasterki. 
  2. Pomidory sparz, zdejmij skórkę i pokrój w drobne kawałki. 
  3. Cebulę, paprykę, cukinię pokrój w kostkę, czosnek posiekaj.
  4.  Na rozgrzanym oleju przesmaż kiełbasę, gdy się wytopi tłuszcz dodaj cebulę i czosnek. Poczekaj, aż się lekko zrumienią, dodaj pozostałe warzywa, wlej szklankę wody i duś razem około 30 minut. 
  5. Dopraw przyprawami.
  6. Podawaj z pieczywem :) Smacznego! 


Komentarze

  1. Zawsze robiłam leczo że swojego przepisu, ale chciałam odmiany i muszę przyznać, że to wspaniały przepis! Zwłaszcza cukinia dodała super smaku. Polecam.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty