Naleśniki zapiekane ze szpinakiem
Dziś na obiad naleśniki zapiekane ze szpinakiem :) Obiad jak dla mnie najlepszy. Uwielbiam szpinak pod każdą postacią ;) Niestety nie miałam w domu pomidorów ani pomidorów w puszce, dodałam więc sos bolognese w proszku. Polecam. najlepszy obiad! :)
Składniki:
- 6 naleśników ( zrobione według swojego przepisu),
- 250g szpinaku mrożonego,
- pół wiadereczka serka almette (śmietankowy, ze szczypiorkiem itp.,)
- 1 mała cebula,
- 1 jajko,
- czosnek w proszku, gałka muszkatołowa,
- sól, pieprz
- sos pomidorowy lub bolognese,
- ser
Przygotowanie:
- Naleśniki usmażyć.
- Cebulę podsmażyć na oleju, dodać szpinak, chwilę poddusić i wystudzić.
- Do wystudzonego szpinaku dodajemy jajko, serek, sól, pieprz, czosnek i gałkę. Dobrze wymieszać.
- Gotowe nadzienie rozsmarować na naleśnikach i zawinąć w rulonik.
- Sos bolognese podgrzać. Rozsmarować dwie łyżki w naczyniu żaroodpornym, układać naleśniki, polać resztą sosu i posypać serem.
- Naleśniki zapiekamy 15 minut w 200 stopniach. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz