Naleśniki zapiekane ze szpinakiem

Dziś na obiad naleśniki zapiekane ze szpinakiem :) Obiad jak dla mnie najlepszy. Uwielbiam szpinak pod każdą postacią ;) Niestety nie miałam w domu pomidorów ani pomidorów w puszce, dodałam więc sos bolognese w proszku. Polecam. najlepszy obiad! :) 







Składniki:
  • 6 naleśników ( zrobione według swojego przepisu),
  • 250g szpinaku mrożonego,
  • pół wiadereczka serka almette (śmietankowy, ze szczypiorkiem itp.,)
  • 1 mała cebula,
  • 1 jajko,
  • czosnek w proszku, gałka muszkatołowa,
  • sól, pieprz
  • sos pomidorowy lub bolognese,
  • ser
Przygotowanie:
  1. Naleśniki usmażyć.
  2. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać szpinak, chwilę poddusić i wystudzić.
  3. Do wystudzonego szpinaku dodajemy jajko, serek, sól, pieprz, czosnek i gałkę. Dobrze wymieszać.
  4. Gotowe nadzienie rozsmarować na naleśnikach i zawinąć w rulonik.
  5. Sos bolognese podgrzać. Rozsmarować dwie łyżki w naczyniu żaroodpornym, układać naleśniki, polać resztą sosu i posypać serem.
  6. Naleśniki zapiekamy 15 minut w 200 stopniach. Smacznego!



Komentarze

Popularne posty