Pstrąg smażony na patelni :)
Mało ryb znajduje się na moim blogu. Nigdy za nimi nie przepadałam oczywiście dlatego, że zawsze miałam miliony ości ;) Starałam się przekonać ale jakoś mi nie wychodziło. Odkąd jestem z moim narzeczonym zaczęłam jeść ryby. On kocha je łowić, a ja oczywiście je jeść :) Dobrze jest mieć własnego wędkarza w domu ;D Przesyłam Wam najlepszy i najszybszy przepis na pyszną rybkę. Można podać ją z frytkami lub ziemniakami i ulubioną surówką :) Buźki..
Składniki:
- 2 pstrągi (300-400g)
- olej
- sól, wegeta.
Przygotowanie:
- Rybę wypatroszyć, odciąć głowę i ogon. Dobrze wymyć, osuszyć i włożyć do miski. Natrzeć 2 łyżeczkami soli, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 1 godz.
- Po godzinie wyjąć rybę z lodówki. Rozgrzać olej na patelni.
- Rybę przekroić na pół. Można do środka dodać trochę soli lub wegety. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron ok. 4-5 minut :)
- Rybę podawać z frytkami lub ziemniakami i surówką :)
Najlepsze świeże ryby. Są wspaniałe 🙂
OdpowiedzUsuńSuper! Pstrągi to moje ulubione ryby! :)
OdpowiedzUsuńMoje ostatnio też ;)
Usuń