Pstrąg smażony na patelni :)

Mało ryb znajduje się na moim blogu. Nigdy za nimi nie przepadałam oczywiście dlatego, że zawsze miałam miliony ości ;) Starałam się przekonać ale jakoś mi nie wychodziło. Odkąd jestem z moim narzeczonym zaczęłam jeść ryby. On kocha je łowić, a ja oczywiście je jeść :) Dobrze jest mieć własnego wędkarza w domu ;D Przesyłam Wam najlepszy i najszybszy przepis na pyszną rybkę. Można podać ją z frytkami lub ziemniakami i ulubioną surówką :) Buźki..





Składniki:
  • 2 pstrągi (300-400g)
  • olej
  • sól, wegeta.
Przygotowanie:
  1. Rybę wypatroszyć, odciąć głowę i ogon. Dobrze wymyć, osuszyć i włożyć do miski. Natrzeć 2 łyżeczkami soli, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki na 1 godz.
  2. Po godzinie wyjąć rybę z lodówki. Rozgrzać olej na patelni. 
  3. Rybę przekroić na pół. Można do środka dodać trochę soli lub wegety. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron ok. 4-5 minut :)
  4. Rybę podawać z frytkami lub ziemniakami i surówką :)



Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty