Muszle
Muszle ze szpinakiem i fetą
Kolejna propozycja na przepyszny obiad :) Na zdjęciu widzicie parę muszelek w pomarańczowym kolorze, ponieważ zabrakło mi farszu szpinakowego i jest zrobiony farsz z szynki i sera z ketchupem ;)
Składniki :
Przygotowanie :
- Makaron wrzuć na wrzącą, osoloną wodę i ugotuj al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedź i skrop 1 łyżką oliwy. Delikatnie wymieszaj i odstaw.
- Cebulę i czosnek posiekaj drobno i zeszklij na patelni na 1 łyżce oliwy.
- Dodaj szpinak i duś, aż liście się zblanszują ( 3-4) min. Wsyp pokruszony ser feta i listki bazylii. Wymieszaj i dopraw pieprzem.
- Nagrzej piekarnik do temperatury 190 stopni ( grzanie góra- dół ). Dno naczynie żaroodpornego posmaruj oliwą.
- Napełnione farszem muszle ułóż w naczyniu żaroodpornym i posyp mozzarellą. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 10 minut. Ustaw piekarnik na funkcję grill i zapiekaj jeszcze 5 minut.
Woow! Ale ciekawy pomysł! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
Usuń