Sałatka z czerwonej fasoli i pomidorów
Pyszna i lekka sałatka, idealna na szybki i smaczny lunch, kolację czy piknik :)
Składniki:
- 1 puszka ryb w oleju (np. dorsza, śledzia,tuńczyka),
- 1 puszka czerwonej fasoli,
- 1 mała cebula,
- 8 pomidorków cherry,
- 6 pieczarek,
- sok z 1 cytryny,
- pół czerwonej papryki,
- 2 łyżki oliwy,
- pół pęczka posiekanej natki pietruszki,
- sól,pieprz :)
Przygotowanie:
Odsączoną fasolę
wsypujemy do miski, dodajemy rozdrobnioną rybę, cebul pokrojoną w
cienkie plastry, paprykę w kostkę, pomidorki w ćwiartki i pieczarki
pokrojone w cienkie plasterki. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z
cytryny i oliwą. Posypujemy posiekaną pietruszką, mieszamy i gotowe ;)
Wygląda pięknie.. Lubię tuńczyka, ciekawe połączenie.
OdpowiedzUsuńDziękuję, ja też się bałam tego połączenia ale smakowało bardzo :)
Usuń