Recipes
Sałatka z czerwonej fasoli i pomidorów

Sałatka z czerwonej fasoli i pomidorów

  Pyszna i lekka sałatka, idealna na szybki i smaczny lunch, kolację czy piknik :) 
 


 
Składniki:
  • 1 puszka ryb w oleju (np. dorsza, śledzia,tuńczyka),
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 mała cebula,
  • 8 pomidorków cherry,
  • 6 pieczarek,
  • sok z 1 cytryny,
  • pół czerwonej papryki,
  • 2 łyżki oliwy,
  • pół pęczka posiekanej natki pietruszki,
  • sól,pieprz :)
Przygotowanie:
Odsączoną fasolę wsypujemy do miski, dodajemy rozdrobnioną rybę, cebul pokrojoną w cienkie plastry, paprykę w kostkę, pomidorki w ćwiartki i pieczarki pokrojone w cienkie plasterki. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Posypujemy posiekaną pietruszką, mieszamy i gotowe ;)

2 komentarze:

  1. Wygląda pięknie.. Lubię tuńczyka, ciekawe połączenie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, ja też się bałam tego połączenia ale smakowało bardzo :)

      Usuń

Następny PostNowszy post Poprzedni PostStarszy post Strona główna