Ciastka czekoladowo-rodzynkowe
Przygotowanie :
- Do miski wsyp mąkę, dodaj proszek do pieczenia i kakao, wymieszaj. Dodaj pokrojone na drobne kawałki zimne masło i rozetrzyj palcami, aż powstaną okruszki.
- Wsyp cukier, rodzynki, posiekaną czekoladę, wymieszaj.Dodaj jajko i mleko, krótko wyrób ciasto rękoma.
- Z ciasta formuj w rękach kulki (większe od orzecha włoskiego) i układaj je w sporych odległościach od siebie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę mocno rozpłaszcz dłonią.
- Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 16 min. w temperaturze 170 stopni C z termoobiegiem. Po wyjęciu odczekaj, aż ostygną, łatwiej je będzie zdjąć z papieru. Smacznego!!
Lubię takie ciasteczka do mleczka. Fajny przepis 🙂
OdpowiedzUsuńDzięki 🐝
Usuń