Roladki z pieczarkami w sosie grzybowym
Przygotowanie :
- Pieczarki umyj, pokrój i usmaż na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw farsz, żeby się wystudził.
- Kotlety rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Na każdy nakładaj łyżkę farszu i zwijaj roladki, zakładając brzegi do środka. Zepnij wykałaczką lub zwiąż nicią.
- Roladki obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony ząbek czosnku. Smaż aż cebula się zrumieni. Zalej szklanką wody.
- Do gotujących się roladek dodaj pieczarki i kostkę bulionu grzybowego.
- Dopraw solą, pieprzem, natką pietruszki i koperkiem.
- Gotuj aż roladki będą miękkie.
- Podawaj z ziemniakami i surówką.
Super przepis :) Na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPolecam :) roladki są przepyszne. Napisz jak wypróbujesz przepis :)
UsuńPrzepiękny, swojski obiad ! :)
OdpowiedzUsuń