Roladki z kurczaka w sosie Bolognese
Pyszne
i soczyste roladki. Idealny obiad na pochmurny dzień. Sos
przygotowałam ze spaghetti Napoli, w przepisie podam Wam jednak ze
spaghetti Bolognese. Kombinujcie ze smakami ;) Można podawać z
ziemniaczkami i mizerią :)
Składniki:
- 400 g piersi z kurczaka,
- 4 plastry szynki,
- 4 plastry sera,
- 1 kostka rosołowa,
- 3 łyżki oleju roślinnego,
- pół cytryny,
- 300 ml wody,
- 1 opakowanie spaghetti Bolognese.
Przygotowanie:
- Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem. Dodaj startą skórkę i sok z połowy cytryny. Jeśli lubisz pikantne smaki, dodaj do marynaty ostrą paprykę.
- Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Mięso delikatnie rozbij i natrzyj marynatą.
- Na każdy kawałek mięsa połóż plaster szynki i sera. Następnie całość zroluj i zabezpiecz wykałaczką.
- Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej rozpuszczonym w 300 ml spaghetti bolognese. Całość piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 30 minut.
Smacznego!! :D
Komentarze
Prześlij komentarz