Recipes
Roladki z kurczaka w sosie Bolognese

Roladki z kurczaka w sosie Bolognese

  Pyszne i soczyste roladki. Idealny obiad na pochmurny dzień.  Sos przygotowałam ze spaghetti Napoli, w przepisie podam Wam jednak ze spaghetti Bolognese. Kombinujcie ze smakami ;) Można podawać z ziemniaczkami i mizerią :) 
 


 
 
Składniki:
  • 400 g piersi z kurczaka,
  • 4 plastry szynki,
  • 4 plastry sera,
  • 1 kostka rosołowa,
  • 3 łyżki oleju roślinnego,
  • pół cytryny,
  • 300 ml wody,
  • 1 opakowanie spaghetti Bolognese.
Przygotowanie: 
  1. Kostkę rosołową rozetrzyj z olejem. Dodaj startą skórkę i sok z połowy cytryny. Jeśli lubisz pikantne smaki, dodaj do marynaty ostrą paprykę.
  2. Pierś z kurczaka przekrój wzdłuż na dwa cienkie płaty. Mięso delikatnie rozbij i natrzyj marynatą.
  3. Na każdy kawałek mięsa połóż plaster szynki i sera. Następnie całość zroluj i zabezpiecz wykałaczką.
  4. Roladki ułóż w żaroodpornym naczyniu i polej rozpuszczonym w 300 ml spaghetti bolognese. Całość piecz w nagrzanym do 190 stopni piekarniku przez 30 minut.
Smacznego!! :D

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Następny PostNowszy post Poprzedni PostStarszy post Strona główna