Pulpeciki meksykańskie
Najlepsze pulpeciki dla fanów kuchni meksykańskiej. Najlepiej smakują podane z ryżem. Polecam :)
Składniki :
Przygotowanie :
- Przygotuj sos: na patelni rozgrzej łyżkę oleju i zeszklij na nim ząbek czosnku. Następnie dodaj pomidory i duś całość ok. 30 min. Na koniec dopraw bazylią oraz solą i pieprzem.
- Mięso mielone połącz z cebulą, papryką, fasolą, czosnkiem, białkiem, żółtym serem i natką pietruszki. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj bardzo dokładnie na jednolitą masę, dodając porcjami bułkę tartą.
- Z masy formuj pulpeciki i smaż na rumiano z wszystkich stron na pozostałym oleju. Po usmażeniu pulpeciki przełóż do sosu pomidorowego i duś razem ok. 10 min.
Wyglądają mega apetycznie!
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
UsuńZainspirowała mnie Pani- już wiem co jutro podam na obiad. :)
OdpowiedzUsuńProszę napisać jak wyszło :) pozdrawiam ;)
UsuńPyszne ! :) Wszystko zniknęło z talerza :D Moja rodzinka zachwycona :)
OdpowiedzUsuńCieszę się 😍
Usuń