Tagliatelle z szynką i pieczarkami w sosie śmietanowo-brokułowym
Składniki :
Przygotowanie :
- Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
- Brokuł podziel na różyczki, ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i pokrój na kawałki. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj i zeszklij na oleju w woku lub na dużej patelni. Szynkę pokrój w paski, a pieczarki w półplasterki. Dodaj do cebuli, dopraw pieprzem oraz solą i podduś.
- Wlej śmietanę, dodaj brokuł i dopraw ziołami. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje. W tym czasie brokuł się rozpadnie.
- Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki.
- Gotowy sos podawaj z makaronem.
Lubie takie makarony :) czesto podaje brokula. Mam nadzieje ze w takiej postaci tez bedzie pyszny . pozdrawiam Ula
OdpowiedzUsuńCześć Ula! Daj znać czy smakowało :)
Usuń