Zupa krem z groszku
Pyszny aksamitny krem. Delikatny w smaku.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Cebulę pokrój w piórka. Pora 
dokładnie umyj i pokrój w paski. Ziemniaki obierz i przekrój na cztery 
części. Groszek odstaw aby się rozmroził. W garnku rozgrzej
 olej, dodaj cebule oraz pora. Całość smaż aż zacznie nabierać rumianego
 koloru. Wlej litr wody i dodaj ziemniaki. Dodaj bulionek i
 całość gotuj aż ziemniaki zmiękną, ok. 15 minut. Dodaj rozmrożony 
groszek i gotuj kolejne 5 minut. Groszek powinien zmięknąć lecz zachować
 zielony kolor. Dopraw solą, cukrem do smaku. Jeśli chcesz możesz zupę 
przetrzeć. Krem z zielonego groszku podawaj z groszkiem ptysiowym.

 
 

Kocham takie kolorowe zupki ! :)
OdpowiedzUsuńJa również :) bardzo szybkie wykonanie. Polecam ;)
Usuń