Zupa krem z groszku
Pyszny aksamitny krem. Delikatny w smaku.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Cebulę pokrój w piórka. Pora
dokładnie umyj i pokrój w paski. Ziemniaki obierz i przekrój na cztery
części. Groszek odstaw aby się rozmroził. W garnku rozgrzej
olej, dodaj cebule oraz pora. Całość smaż aż zacznie nabierać rumianego
koloru. Wlej litr wody i dodaj ziemniaki. Dodaj bulionek i
całość gotuj aż ziemniaki zmiękną, ok. 15 minut. Dodaj rozmrożony
groszek i gotuj kolejne 5 minut. Groszek powinien zmięknąć lecz zachować
zielony kolor. Dopraw solą, cukrem do smaku. Jeśli chcesz możesz zupę
przetrzeć. Krem z zielonego groszku podawaj z groszkiem ptysiowym.
Kocham takie kolorowe zupki ! :)
OdpowiedzUsuńJa również :) bardzo szybkie wykonanie. Polecam ;)
Usuń