Pierogi z mięsem
Ciasto jest cieniutkie, przepyszne. Farsz zawsze robię z mięsa, które zostanie mi z rosołu lub z innych zup.
Składniki:
Ciasto:
- 500g mąki,
- 250ml letniej wody,
- 2 łyżki oleju,
- szczypta soli.
Mięso z rosołu obrane, zmielone. Do farszu dodać przyprawy i trochę bulionu.
Przygotowanie:
Z mąki, wody, oleju oraz soli wyrobić ciasto. Odstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie ciasto rozwałkować na prostokąt i wycinać szklanką kółeczka. Na każde kółeczko nakładamy łyżeczkę farszu i sklejamy. Gotujemy 3-5 minut od wypłynięcia. Podajemy z podsmażoną cebulką lub podpieczone na patelni ;)
Uwielbiam pierogi! <3
OdpowiedzUsuńJa również :) postaram się dodawać więcej przepisów na pierogi :) pozdrawiam :*
Usuń