Ryba po grecku
Najlepsza ryba po grecku. Naprawdę najlepszy przepis...Ja nie przepadam za rybami, ale w takiej postaci mogę jeść cały czas ;)
Składniki :
Przygotowanie :
- Rybę rozmrażamy, porcjujemy na kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, pieprzymy i lekko solimy. Wstawiamy na 2 godziny do lodówki, następnie wyjmujemy, obtaczamy w mące i obsmażamy z obu stron na rumiano.
- Po obsmażeniu rybę przekładamy do innego naczynia. Następnie na olej wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę , smażymy aż uzyska złoty kolor, dodajemy starte na grubych oczkach warzywa oraz por, którego kroimy na cienkie pół-krążki.
- Warzywa podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, gdy będą miękkie dodajemy pomidory z puszki oraz koncentrat i ziele angielskie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, chwilkę dusimy.
- Gotowe warzywka wkładamy na rybę. Podajemy z pieczywem. Smacznego
Super! Chętnie skorzystam z Twojego przepisu :) Wygląda pięknie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję 😍
Usuń