Roladki z pieczarkami w sosie grzybowym

 Idealny obiad na niedziele!




Składniki :
  • 10 kotletów ze schabu,
  • 500 g pieczarek (zostaw parę do sosu),
  • 1 łyżka masła,
  • 2 łyżki natki pietruszki i koperku,
  • sól, pieprz, przyprawy,
  • cebula,
  • czosnek,
  • 1 kostka bulionu grzybowego.
Przygotowanie :
  1. Pieczarki umyj, pokrój i usmaż na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Odstaw farsz, żeby się wystudził.
  2. Kotlety rozbij tłuczkiem na cienkie plastry. Na każdy nakładaj łyżkę farszu i zwijaj roladki, zakładając brzegi do środka. Zepnij wykałaczką lub zwiąż nicią. 
  3. Roladki obsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony ząbek czosnku. Smaż aż cebula się zrumieni. Zalej szklanką wody.
  4. Do gotujących się roladek dodaj pieczarki i  kostkę bulionu grzybowego.
  5. Dopraw solą, pieprzem, natką pietruszki i koperkiem.
  6. Gotuj aż roladki będą miękkie.
  7. Podawaj z ziemniakami i surówką.

Komentarze

  1. Super przepis :) Na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam :) roladki są przepyszne. Napisz jak wypróbujesz przepis :)

      Usuń
  2. Przepiękny, swojski obiad ! :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty