A la cordon bleu

  


Składniki : 
  • 4 kotlety schabowe,
  • 4 plastry sera żółtego,
  • 4 plastry chudej szynki,
  • 2 jajka,
  • 7 łyżek mąki,
  • 0,5 szklanki bułki tartej,
  • 8 łyżek oleju,
  • 4 łyżeczki masła,
  • sól, pieprz.
Przygotowanie : 
  1. Mięso rozbij na cienkie kotlety. Oprósz solą i pieprzem. Na kotletach ułóż po plastrze szynki i sera, złóż na pół. Brzegi zbij tłuczkiem. Chłodź 3 godziny.
  2. Kotlety obtocz w rozkłóconym jajku, mące, bułce tartej. Smaż na oleju 10 minut z obu stron na złoty kolor. Przed podaniem na każdym kotlecie połóż łyżeczkę masła. :)

Komentarze

  1. Roladki mi sie juz znudzily ;) ten przepis wyglada ciekawie ;))

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne. W niedzielę podałam z tego przepisu. Rodzina zachwycona :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty